TV4 tar bort ett helt avsnitt av ”Tinas Mat” som följd av påtryckningar av Palestinagrupperna i Sverige (PGS)

Sionistiska Federationen i Sverige ser mycket allvarligt på beslutet och agerandet från TV4. När programmet först sändes var det mycket välkomnat från alla håll eftersom det gav en riktig bild av fantastiska Israel – något man sällan ser I svensk media. Ett Israel där alla religioner och landets minoriteter finns närvarande – något Tina glatt kommenterade på.

Som följd av att TV4 sände programmet i repris i söndags och därefter föll för trycket av Palestinagrupperna i Sverige så plockade man bort avsnittet något som vi finner extremt beklagligt.

Anledningen sägs vara att Tina vid ett tillfälle i bilen på väg till Jerusalem beskriver Jerusalem som ”Jerusalem – Israels hjärta”. Något Palestinagrupperna hävdar är ett politiskt ställningstagande. Tinas Mat är ett matlagningsprogram och i och med att TV4 tar bort ett helt avsnitt efter just de orden från Tina gör kanalen ett politiskt ställningstagande.

Jerusalem ÄR Israels hjärta, Jerusalem är OCKSÅ Israels huvudstad samt hjärtat och centrum för det judiska folket, precis som Mecka är för muslimerna.

Genom att TV4 valde att plocka bort programmet har de, förutom att visa lågt förtroende för omdömet av sina tittare, även visat att de tar ett klart och tydligt ställningstagande genom att välja ett agerande som blir politiskt och dessutom utöver censur på allra högsta grad. Tyvärr sker detta inom ett matprogram!

Sionistiska Federationen i Sverige uppmanar alla att göra två saker:

1 – Skriv ert missnöje på TV4’s Facebooksida: och/eller maila/twittra till dem

2 – Kärleksbomba Tina Nordström på hennes Facebooksida

Läs även ett översatt brev från Israels ambassadör i Sverige, Isaac Bachman, till TV4 via där han visar sin uppgivenhet inför tv-kanalen.

Vänligen,

Sionistiska Federationen i Sverige

För frågor om detta ärende vänd er till:
sp@zionit.se

One Response to TV4 tar bort ett helt avsnitt av ”Tinas Mat” som följd av påtryckningar av Palestinagrupperna i Sverige (PGS)

  1. rune söderlund

    TV4 går från klarhet till klarhet. Detta är ett antisemitiskt ställningstagande, och Joseph Göbbels hade inte kunnat göra det mera klart för folket var de politiska sympatierna egentligen hör hemma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *