Sionistiska Federationen deltog i möte i Riksdagen avseende den palestinska våldsglorifieringen

This post has already been read 4484 times!

Igår arrangerade Mikael Oscarsson (KD) ett möte i Riksdagen där exempel gavs hur den Palestinska myndigheten (PA) systematiskt uppmuntrar till våld och terror. Oscarsson kommer också att kräva en debatt med Sveriges – än så länge – utrikesminister Margot Wallström avseende ämnesområdet.

Jerusalem Post har rapporterat från mötet där tidningen citerar Margareta Cederfeldt (M) som sade att ”uppviglingen i de palestinska skolorna är skrämmande och chockerande”.

Itamar Marcus, direktor för Palestinian Media Watch, gav exempel på den palestinska officiella våldsglorifieringen. Svenska skattemedel går som bekant till det palestinska terrorstyret och därför är det viktigt att utöka kontrollen hur biståndet används.

Dov Lipman, chef för offentlig diplomati hos WZO (World Zionist Organization): ”De svenska riksdagsledamöterna bokstavligen drog efter andan när de insåg att svenska medel var på väg till PA, som hetsar till terror och mord. De har blivit motiverade att vidta åtgärder och det var vårt främsta mål”, skriver Jerusalem Post.

Sionistiska Federationen i Sverige har spelat in mötet och inom kort kommer det att vara möjligt att se det via video. Saskia Pantell, generalsekreterare för Sionistiska Federationen, var efter mötet väldigt tacksam över att det hade genomförts och över anslutningen från svenska riksdagsledamöter.

(Från StoppaBojkott.se)

Mer information »

israel-riksdagen-4